Carles me mostró con su forma de ser, desde el primer momento que lo conocí, en esos tórridos días de Marrakech, que la vida es emocionarse por las cosas simples, entre buenas risas y un enorme corazón que me hablaron de su gran sensibilidad humana. Y detrás de todo ello, encontré a una persona inquieta y desenfadada. Disfrutando cada momento como si fuera el último y lo más importante: comprendí que la fotografía y su vida van por un solo camino, juntas, indisolubles, de la mano; con creatividad y libertad; con una inmensa curiosidad de niño grande, con su broma fácil y también con mucha gratitud por la compañía de sus amigos. Por eso, desde que lo conocí en esos zocos interminables de la medina magrebí, supe que cada vez que nos encontráramos en algún taller, íbamos a disfrutar de lo lindo de la vida a través de la fotografía. Y todo se convertía en una valiosa e intransferible aventura de emociones. Y las imágenes, como peregrinos documentos visuales, atestiguan algo de toda esa interacción. Por eso cuando veo algún proyecto o imágenes que va publicando casi a diario en las redes o en su web, me lo imagino disfrutando como pocos, el acto de fotografiar en donde sea, en un concierto, o deambulando por las calles. Y siempre me transmite eso: su gran emoción por la vida. Y esa es su auténtica magia. Por todo ello te doy las gracias, migo. 

Marcelo Caballero Figueres, 28 de marzo 2021

“El pam per mesura” és un projecte multi disciplinar realitzat a tres mans amb l’Albert Jordà i la Rosa Comes. Des de tres vèrtex diferents, i amb format audiovisual, hem volgut mostrar com ha sigut el nostre confinament, com l'hem viscut i quins sentiments ens ha despertat. Estic molt agraït a la Rosa i l’Albert per haver recollit el guant només llençar-lo i per la seva gran sensibilitat i amistat.

(important posar-se auriculars per no perdre cap detall de la música)

L'any 1964 John Coltrane va gravar un disc imprescindible, una obra on es fusiona música i esperit religiós, una suite amb la qual va aconseguir la pau interna per encarrilar els darrers anys de la seva vida. No es tracta només d'escoltar un fantàstic disc de free-jazz, sinó que per a mi ha significat descobrir l'estreta relació entre música, fe i religió. Musicalment m'ha fet anar a les arrels més pures del ritme més primitiu i existencialment m'ha fet viure la passió, la quasi mort i la redempció d'un músic en veritable estat de gràcia. Al llibret que acompanya el disc, John Coltrane escriu: «Dios respira completamente a través de nosotros, pero de una forma tan suave que casi no lo notamos". Aquesta frase és l'essència d'aquest treball fotogràfic. Quantes vegades hem estat davant d'una obra artística i ens hem preguntat com una persona ha sigut capaç d'expressar-se d'aquella manera tant perfecta i emocionant? Amb aquestes fotografies l'únic que he volgut fer ha sigut reflexionar sobre la intensa relació entre art, fe i creació.
Vídeo a càrrec de Assum Llop.


El 13 d'octubre de 2013 Tarragona va acollir la beatificació més gran de la història de l'Església catòlica. La liturgia es va celebrar a la plaça de la Universitat Laboral i s'hi van beatificar 522 màrtirs, la majoria morts durant la Guerra Civil. Hi van ser presents totes les sensibilitats de l'església catòlica, apostòlica i romana, desde els feixistes d'extrema dreta, fins els representants d'una esglesia més moderna i democràtica (entre ells algun incident va haver-hi). El vídeo el vam presentar en una de les edicions de "Objectiu Actiu".

Vídeo a càrrec de David Oliete.
Aquest audiovisual és el resultat de vagarejar amb un iPhone 4S durant moltes nits per Tarragona i fotografiar el que el carrer oferia. Va ser presentat en una de les edicions de "Objectiu Actiu".

Vídeo a càrrec de Assum Llop.